Meerdere producten in een bericht

Soms worden er in JW301-bericht meerdere producten jeugdhulp opgenomen. Voortaan zijn ook berichten met meerdere producten te verwerken in Intramed.

Warning

Er kan maar 1 product tegelijk gestart worden. Een vorig product moet eerst beëindigd zijn, voordat je een volgend product kan starten.

Als in jouw administratie een codelijst van het soort "Jeugdhulp" aanwezig is, heb je de beschikking over de menu-optie [Bestand], [Berichtenverkeer Jeugdhulp]. In dit scherm zijn de 4 verschillende berichtenparen ondergebracht op 4 verschillende tabbladen. Dit scherm is aangepast.

Tabblad "1. Verzoek"

 • De productinformatie onder de lijst berichten is vervallen. Nu staat er een lijst met producten die bij het bericht horen. Klik op een bericht om in de lijst eronder de producten te zien.
 • De velden "Categorie" en "Product" staan nu samen met "Producttype" in de lijst producten.

  Tip

  Je kunt van zowel de lijst berichten als van de lijst bijbehorende producten de indeling aanpassen. Zo kun je aan de lijst berichten de kolommen "Hoofdaannemer" en "AGB-coded hoofdaannemer" toevoegen (rechtermuisknop in de kolomtitel, "Indeling..."); deze informatie stond in de productinformatie, maar is nu niet meer te zien.

 • De tekst boven de lijst berichten is voortaan over de hele breedte, omdat de knoppen "Berichten verzenden" en "Berichten ontvangen" naast de lijst berichten geschoven zijn.

  Tip

  Bij het ontvangen van een JW301 bericht wordt voortaan de ReferentieAanbieder gecontroleerd in alle toegewezen producten van de beschikking. Als er verschillende ReferentieAanbieders binnen de toegewezen producten van een beschikking staan, krijg je een foutmelding:

Tabblad "2. Toewijzing"

Dit tabblad is op dezelfde manier aangepast.

Tabblad "3. Behandeling"

Dit tabblad is op dezelfde manier aangepast. Onderin rechts bij de lijst producten zie je het filter "Actief". Aangevinkt betekent, dat je alleen producten ziet waarvoor één van de knoppen "Markeer voor starten", "Markeer voor stoppen" en "Markering ongedaan maken" maken actief is. Het filter wordt dan automatisch aangevinkt.
Actief (sneltoets Alt-A) kun je uitvinken, waardoor je alle producten ziet.

De knoppen "Markeer voor starten", "Markeren voor stoppen" en "Markering ongedaan maken" zijn nu naast de lijst producten geschoven. Klik op een product om deze knoppen actief te maken. 

Warning

"Markeer voor starten" is alleen actief als het producttype "Stop product" of "Toegewezen product" is. "Markeer voor stoppen" is alleen actief als het producttype "Start product" is.

 • Als je bij een product klikt op "Markeer voor starten" wijzigt de status het bericht naar "Te starten behandeling". Ook wordt er een nog te verzenden bericht en een product met producttype "Start product" toegevoegd. Deze berichten zijn op dat moment nog niet verzonden; dat gebeurt pas als je op "Berichten verzenden" klikt.
 • Als je bij een product klikt op "Markeer voor stoppen" wijzigt de status het bericht naar "Te stoppen behandeling". Ook wordt er een nog te verzenden bericht en een product met producttype "Stop product" toegevoegd. Deze berichten zijn op dat moment nog niet verzonden; dat gebeurt pas als je op "Berichten verzenden" klikt.
 • Klik je op "Markering ongedaan", dan wordt het te verzenden bericht verwijderd. Bij ongedaan maken van "Markering voor starten" wordt het "Start product" verwijderd en de "Status" van het bericht weer op "Te behandelen" gezet. Bij ongedaan maken van "Markering voor stoppen" wordt het "Stop product" verwijderd en de "Status" van het bericht weer op "In behandeling" gezet.

Tabblad "4. Beëindigd"

Ook op dit tabblad staat voortaan onder de lijst berichten een lijst met bijbehorende producten.