CQ-Index overgang naar PREM

In het overleg tussen verzekeraars, meetbureaus, therapeuten en patiëntgroepen is een werkinstructie afgesproken die uitgevoerd moet worden om de PREM (Patient Reported Experience Measure) te mogen afnemen. Om aan deze werkinstructie te voldoen, is een aantal wijzigingen doorgevoerd voor Qualiview, MediQuest, ZorgDNA, CTO-Logo en CEO-Ergo.

Selectiecriteria

Of een patiënt in aanmerking komt voor de vragenlijst, hangt af van selectiecriteria. De volgende criteria zijn voor de PREM gewijzigd:

  • Als een patiënt een openstaande klacht heeft, komt hij in aanmerking voor een vragenlijst na 15 behandelingen (voorheen 22 behandelingen). Dat geldt ook voor niet-chronische klachten.
  • Als een patiënt een openstaande klacht heeft waarbij 6 weken geen behandeling geregistreerd is, komt hij in aanmerking voor een vragenlijst.
  • Bij dezelfde klacht kon een patiënt met een chronische klacht nogmaals in aanmerking komen voor een vragenlijst, als de vorige vragenlijst meer dan een jaar geleden gestuurd was. Dat geldt nog steeds, maar nu geldt dat ook voor niet-chronische klachten.
  • Voor alle klachten geldt dat de laatste behandeling niet langer dan 60 dagen geleden mag zijn om in aanmerking te komen voor een vragenlijst.

Warning

Voor de complete lijst met selectiecriteria, klik hier.

CQ-Index controlescherm

Door de nieuwe selectiecriteria komt een patiënt met een openstaande klacht van meer dan 6 weken sowieso in aanmerking voor een vragenlijst. Daardoor is de controle of een patiënt in aanmerking komt voor een vragenlijst overbodig geworden. Daarom wordt het CQ-Index controlescherm voortaan niet meer getoond bij het aanmelden in Intramed. De velden "CQ-Index gegevens controle:" en "Aantal dagen na laatste behandeling:" in de medewerkergegevens zijn daardoor ook overbodig geworden en daarom verwijderd.

CQ-index oude gegevens

Tijdens de conversie naar Intramed versie 9.3 wordt gecontroleerd of er gegevens klaarstaan voor verzending naar de CQ-Index. Patiënten waarbij de status op "Nog te verzenden" staat en waarbij de datum van de laatste behandeling van de behandelserie langer dan 60 dagen geleden is, worden verwijderd uit de lijst.

Online diensten

MediQuest

De URL voor de Online dienst van de CQ-Index van MediQuest is gewijzigd:
 

Als er in jouw administratie één of meerdere CQ-Index online diensten aanwezig zijn met de oude URL https://www.mediquest.nl/CQi-Fysio/Import.asmx, worden die tijdens de conversie vervangen door de nieuwe URL.

Qualiview

De URL voor de Online dienst van de CQ-Index van Qualiview is hetzelfde gebleven.

ZorgDNA

De URL voor de Online dienst van de CQ-Index van ZorgDNA is gewijzigd in https://portal.qdna.nl/api/intramed2. Pas dit zelf aan in de online dienst:

  1. Klik op menu [Systeem], [Organisatie], [Online diensten].
  2. Dubbelklik op de online dienst CQ-Index van ZorgDNA.
  3. Wijzig het veld "URL:" in https://portal.qdna.nl/api/intramed2 
  4. Bewaar de gegevens ("F5" of ).