Versie 9.2 Build 60: samenvatting nieuw, verbeterd en opgelost

We zijn in een vergevorderd stadium met versie 9.3 van Intramed. Naast nieuwe mogelijkheden, worden hierin ook zaken opgelost die mis gingen. Helaas bleek een aantal van die zaken zo vervelend voor jou als gebruiker, dat we besloten hebben deze oplossingen nu al uit te leveren in deze patch. Zie hiervoor de lijst onder "Oplossingen".

Warning

Wij raden zeker aan om voorafgaand aan het updaten een veiligheidskopie te maken. Zelfs in het zeer speciale geval dat er iets bij de conversie fout gaat, kunnen de actuele gegevens weer worden teruggezet.
Intramed OnLine gebruikers hoeven geen extra veiligheidskopie te maken. Hun gegevens worden al drie keer per dag geback-upt.
Open na elke update de archieven in Intramed, zodat deze ook geconverteerd worden (via menu [Systeem], [Archief], [Bekijk archief...]).

Oplossingen

Mede dankzij de oplettendheid van gebruikers zijn enkele problemen opgelost. Het gaat hierbij om:

Intramed functie

Probleem en oplossing

Declaratiemomenten

Tijdsbestedingen op de 1e van de maand werden onterecht zowel in het voorgaande als in het komende declaratiemoment meegeteld én gedeclareerd (met name bij de Jeugd GGZ). Dit is opgelost: als je bijvoorbeeld declareert met de huidige datum als declaratiedatum, worden alleen de declaratiemomenten van de vorige maand en eerder gedeclareerd.

Jeugd GGZ - iJW 2.2 overlappende declaraties

Volgens de iJW 2.2 specificaties mogen declaratieperiodes elkaar niet overlappen. Ook moet de periode van de volgende declaratie 1 dag na de periode van de voorgaande declaratieperiode liggen. Hier werd geen rekening mee gehouden in Intramed, waardoor declaraties afgekeurd konden worden. Dit is opgelost.

Knipperend scherm

Intramed kon een aantal seconden knipperen, doordat er op de achtergrond gegevens ververst werden. Dit is opgelost.

Warning

De gegevens worden automatisch geconverteerd naar de nieuwe versie.