Gegevenscontrole

Voordat je gaat declareren is het aan te raden om een "Invoercontrole" uit te voeren. Daarvoor klik je in het scherm "Opbouwen verzamelstaten" op "Gegevens controleren en aanvullen". De declaratiegegevens worden dan gecontroleerd op volledigheid en eventuele ontbrekende zaken in de gegevens zie je terug in het rapport.

Warning

De invoercontrole zegt niets over de inhoud van de door jou ingevoerde gegevens; alleen of alle benodigde gegevens zijn ingevuld.

In Intramed kun je bij een gegevenscontrole de gegevens direct aanpassen, in hetzelfde scherm.

  1. Open de controle via menu [Financieel], [Declaraties], [Opbouwen verzamelstaat].
  2. Klik op "Gegevens controleren en aanvullen"; het scherm "Gegevens controleren en aanvullen" wordt geopend.

Scherm "Gegevens controleren en aanvullen"

Je kunt de gecontroleerde gegevens direct in hetzelfde scherm aanpassen.

  1. Je hebt het scherm "Gegevens controleren en aanvullen" open staan.

    Aan de linkerkant zie je de verschillende rubrieken met problemen (hetzelfde als in het rapport).
    Als je aan de linkerkant op een regel klikt, bijvoorbeeld "Zorgverlenerssoort is niet gevuld", wordt aan de rechterkant het bijbehorende scherm geopend waar je de gegevens direct kunt wijzigen - in dit geval de medewerkergegevens. Ook is het veld dat ingevuld/gewijzigd moet worden al geselecteerd.
  2. Nadat je de gegevens hebt aangepast aan de rechterkant, klik je aan de linkerkant op een volgende regel (of "F5" of ) en bewaar de gewijzigde gegevens. De melding verdwijnt dan direct uit de lijst.

Tip

De mogelijkheden bij "Reden einde zorg:" in een behandelserie zijn voor GGZ anders dan voor andere beroepsgroepen. Daarom zijn er twee foutmeldingen: "Reden einde zorg is niet gevuld" en een aparte foutmelding nummer 20: "Reden einde zorg GGZ is niet gevuld".

Warning

Alleen de in Intramed aangemelde medewerker of een medewerker uit de groep "Praktijkhouder/eigenaar" kan de gegevens van die aangemelde medewerker aanpassen. In elk ander geval krijg je een waarschuwing.

Linksboven in het scherm zie je nog 3 iconen:  en :

Icoon

Omschrijving

Via  worden de gegevens opnieuw gecontroleerd en worden de gegevens in het linkerdeel van het scherm ververst. Dit gebruik je bijvoorbeeld als je ondertussen doorwerkt in andere schermen.

Via  kun je de invoercontrole ook als rapport printen:

Als er fouten zijn gevonden, kun je via  de filtering aanpassen. Het scherm "Filters instellen..." geopend met bijvoorbeeld de volgende filtering.

In dit scherm zie je welke gegevens gecontroleerd zijn. De filters worden niet bewaard als je het scherm "Gegevens controleren en aanvullen" sluit.

Overige menu-opties

De optie "Gegevens controleren en aanvullen" is ook beschikbaar via menu [Financieel], [Declaraties], [Gegevens controleren en aanvullen]. 

Als je op deze optie klikt, wordt het scherm "Gegevens controleren en aanvullen" geopend. Er is één verschil: er is maar één filter ingesteld. Klik linksboven op  om de filters in te zien of te wijzigen. 


Als je de foutmeldingen hebt opgelost kun je de verzamelstaten opbouwen.