Fysiotherapie versie 36 revisie 7

 Om terug te gaan naar het overzicht, klik bovenin dit scherm op .

De voornaamste reden voor deze nieuwe revisie, is de gewijzigde specificatie van de MKiB 4.0 export. Daarnaast is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de Achmea klinimetrie export te verwijderen. 

Aanpassingen per formulier

Hierna vind je de nieuwe functionaliteiten en kleinere oplossingen / verbeteringen:

(Formulier)naam

Omschrijving uitbreiding / verbetering

Export Achmea klinimetrie

Achmea/Zilveren Kruis heeft de export klinimetrie geschrapt. De export is daarom verwijderd uit de verslagleggingsrichtlijn fysiotherapie.

Export MKiB 4.0

Voor de Masterplan Kwaliteit in Beweging 4.0 export wordt voortaan gecontroleerd (volgens de nieuwe specificaties), of er minimaal 5 karakters zijn ingevuld bij de velden:

  • Hulpvraag
  • Diagnose
  • Hoofddoel

Bij het veld "Duur klacht:" kun je de duur in dagen, weken, maanden en jaren vastleggen, wat op de achtergrond omgerekend wordt tot aantal weken. Als het aantal weken groter was dan "999", trad een foutmelding op. Dit is opgelost.

Conversie

Bij een nieuwe revisie hoeven de behandelepisodes niet geconverteerd te worden. De wijzigingen zijn direct zichtbaar na het importeren van de nieuwe revisie.

Tips en waarschuwingen

Je moet de verslagleggingsrichtlijn "Fysiotherapie v36 rev 7 incl. meetinstrumentenrichtlijn v2 rev8" wel eerst downloaden en dan importeren in Intramed. De meetinstrumentenrichtlijn zit al in deze richtlijn, dus die hoef je niet apart te downloaden. Klik op een onderwerp voor meer informatie: Verslagleggingsrichtlijn downloaden of Verslagleggingsrichtlijn importeren