Afspraak zoeken in agenda

In de agenda kunt u afspraken zoeken. Bijvoorbeeld als een patiënt belt met de vraag wanneer er ook alweer een behandeling gepland staat.

Tip

U kunt het scherm "Zoek afspraak" ook openen door de F9-toets in te drukken.

 1. Ga naar menu [Bestand], [Agenda];
  het scherm "Agenda" wordt geopend.
 2. Klik op de knop "Opties".
 3. Klik op de optie "Zoek afspraak...";
  het scherm "Zoek afspraak" wordt geopend.
 4. Typ het patiëntnummer of de achternaam van de patiënt in;
  het scherm "Selecteren Behandeling" wordt geopend.

  Warning

  In het scherm "Selecteren Behandeling" kunnen filters ingesteld worden. Kies of u afspraken en/of ongedeclareerde en/of gedeclareerde behandelingen wilt zien in de lijst.

 5. Dubbelklik op de betreffende behandeling;
  de agenda springt naar de datum van de betreffende behandeling, en de regel van de behandeling verkleurt.

  Dubbelklik eventueel op de behandeling om de gegevens van de behandeling in te zien.
 6. Druk op "ESC" om het scherm te sluiten, of klik op .

Tip

Als de agenda lay-out op "Medewerkers" is gezet, en de medewerker die de afspraak heeft gemaakt zit niet in de agendagroep, ziet u die medewerker niet in de agenda. De agenda toont wel de juiste datum en tijd, maar bij de verkeerde medewerker én niet de afspraak zelf.

Extra informatie

 • Als er in de agenda meerdere patiënten met dezelfde achternaam voorkomen, wordt na het invullen van het scherm "Zoek afspraak", het scherm "Selecteren Patient" geopend.

  Warning

  Ook in het scherm "Selecteren Patient" kunt u filters instellen. Kies of u alleen patiënten wilt zien van de aangemelde medewerker en/of alleen patiënten die in behandeling zijn.

 • Als u een achternaam heeft ingetypt die niet voorkomt in de agenda, krijgt u de melding of u toch een afspraak in wilt plannen. Via de wizard wordt de nieuwe patiënt toegevoegd aan uw administratie.
  In dat geval is het handiger om op de knop "Nee" te klikken. U kunt beter een nieuwe afspraak inplannen via de wizard "Plannen van een afspraak", omdat u dan direct de basis patiëntgegevens registeert én er automatisch een verwijzing en behandelepisode wordt aangemaakt.  Ga via de "Zie ook" lijst onderaan deze uitleg naar verdere instructies.

Afspraak zoeken in agenda